Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Χειροποίητα μπλουζάκια για παιδιά 1

*Τα μπλουζάκια συνοδεύονται από την δική τους προσωπική ιστορία και έτσι ο ήρωας που φιγουράρει πάνω στην μπλούζα γίνεται μοναδικός! Κάποια έχουν ζωγραφισμένο το όνομα του παιδιού, μια "σφραγίδα" που τα κάνει μοναδικά...

Μια Σούπερ Νεράιδα που την λένε... Σουρπουίτσα!

Η Σουρπουίτσα είναι μια σούπερ νεράιδα. Δεν κατοικεί στα δάση και τα βουνά, αλλά σε ένα κανονικό σπίτι στη Γλυφάδα. Κάθε πρωί πετάει τα βιβλία της μέσα στη τσάντα, χώνει στη μαγική θηκούλα ένα μήλο και το μαγικό της ραβδάκι και ξεκινάει για το σχολείο. Οοοοχι... Το μήλο δεν είναι μαγικό. Η Σουρπουίτσα λατρεύει τα φρούτα γιατί κάνουν ωραίο δέρμα και κατακόκκινα μαγουλάκια.
Το μαγικό της ραβδάκι το χρησιμοποιεί για καλές πράξεις. Όπως της είχε πει η μαμά της, που είχε βγει «Μις Νεράιδα» το 1990, μια καλή πράξη την ημέρα σε κάνει καλύτερη νεράιδα! Της Σουρπουίτσας της άρεσε πολύ αυτή η συμβουλή και έτσι κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα μαζεύει σε ένα σακούλι όλα τα παλιότερα παιχνίδια της, τα πασπαλίζει με μπόλικες φρουτένιες καραμέλες και πολύχρωμα γλυφιτζούρια και πηγαίνει στο ορφανοτροφείο για να δώσει χαρά στα φτωχά παιδάκια που δεν έχουν ούτε σπίτι, ούτε λιχουδιές, ούτε παιχνίδια... Αδειάζει το σακούλι της, τα μοιράζει στα παιδάκια και όταν τα βλέπει να χαμογελάνε, το μαγικό της ραβδάκι γίνεται 1000 φορές πιο δυνατό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου